Maak je eigen Kip Tandoori

Kip Tandoori is een Indiaas gerecht van kippenpoten is een marinade van yoghurt en speciale tandoorikruiden, waarin onder andere gember, komijn en knoflook zijn verwerkt. De kip wordt na het marineren gebakken in de oven, waarbij de buitenkant krokant moet zijn en de binnenkant zacht. De originele kip tandoori wordt in een kleioven, een zogenaamde Tandoor, gebakken, vandaar de naam.

Een authentieke kip tandoori kun je eenvoudig zelf (en veel lekkerder dan de kant-en-klaar pakketten) maken. En je hebt er geen Tandoor oven voor nodig. Wel een goed recept!

 

Maak je eigen Kip Tandoori

  • 8 grote kippenpoten
  • 0,25 l volle yoghurt (naturel)
  • tandoori kruiden
  • garam masala kruiden
  • roomboter
  • mintsaus
  • turkse yoghurt
  • suiker
  1. Ontvel de kippenpoten zonder water te gebruiken. Snijd het vlees aan boven en onderkant in, 2-3 sneden.
  2. Maak een marinade van de yoghurt en een half zakje tandoori poeder.
  3. Wrijf de kip goed in met de marinade en vul vooral de inkeping goed.
  4. Leg de kippenpoten weg gedurende 2 uur of liefst een hele nacht in de koelkast
  5. Verwarm een elektrische oven op 175 graden en bak de kip op een rooster, boven een lekbak.
  6. Controleer na ca. een uur op gaarheid door erin te prikken
  7. Als de kip gaar is, deze met roomboter besmeren en licht bestrooien met garam masala
  8. Serveren met een yoghurt-mintsaus, die je maakt van kant en klare mintsaus (Hanos), vermengd met turkse yoghurt en een klein beetje suiker
  9. Geef er ook naabrood bij

 

[products ids=”151,167,162″]

Geef een reactie