Zelf een klassieke Falooda maken

Als je eens iets anders wilt als nagerecht, dan is een Falooda het proberen waard. De kenmerkende smaak wordt gemaakt door rozensiroop en de structuur van het gerecht wordt verhoogd door het gebruik van noodles en gewelde basilicumzaadjes.

Niet iedereen is wellicht te spreken over de smaak. Overmatig gebruik van rozensiroop doet namelijk al gauw naar zeep geuren en smaken. Probeer dus eens de hoeveelheid voordat je dit klaarzet voor al je gasten!

Falooda

Een traditioneel koud en zoet nagerecht, met populaire ingrediƫnten uit Zuid-Aziƫ.

  • 4 tl basilicum zaad (selasi)
  • 60 g noodles (rijst of mais)
  • 250 ml rozensiroop
  • 8 bolletjes vanille ijs
  • 500 ml koude melk
  • 4 takjes basilicum
  1. Plaats basilicum zaden in een kom en dek goed af met water. Weken gedurende 2 uur, dan laten uitlekken in een fijne zeef of doek.
  2. Kook ondertussen de noodles in een kleine pan met kokend water gedurende 3 minuten of tot ze gaar zijn. Afspoelen en opnieuw laten uitlekken.
  3. Verdeel de noedels over de glazen. Gelijkmatig rozensiroop erover lepelen en vervolgens de uitgelekte basilicum zaden. Leg 2 bolletjes ijs in elk glas en giet de melk erover. Besprenkel met extra rozensiroop, garneer met een takje basilicum en serveer direct.

Gebruik glazen van ca. 350ml voor dit recept.

 

[products ids=”51, 102″]

Geef een reactie