Ga terug

Biryani met kip of garnalen

Toko Sharma
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken India
Porties 6 -8

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr kipfilet of grote gepelde garnalen
  • 5 kleine aardappelen
  • 4-5 middelgrote uien
  • 3-4 cm verse gemberwortel
  • 7-8 teentjes knoflook
  • 0,5 kopje volle yoghurt naturel
  • 3-4 laurierbladen
  • 5-6 kruidnagels
  • 6-7 kardemom peulen
  • 3-4 cm kaneelstok
  • 4-5 el ghee
  • 3-4 kleine tomaten
  • 1 pakje biryani kruiden
  • 1 bosje verse mint of koriander
  • 500 gr sela basmati rijst

Instructies
 

  • Was de rijst en laat deze 20 min wellen in koud water
  • Kook de rijst tot halverwege de garingstijd en zet apart
  • Schil de aardappelen en halveer ze
  • Hak de uien in kleine stukjes
  • Schil de gember en hak deze klein
  • Hak de knoflook fijn
  • Verhit de ghee in de pan en bak hierin even de laurierblaadjes, kruidnagels, kardemom en kaneel
  • Voeg na een paar minuten de ui toe en bak deze mee tot de ui goudbruin is
  • Voeg de gehakte gember en knoflook toe
  • Als de geur begint te verdwijnen dan de tomaten toevoegen en het pakje Biryani-kruiden
  • Op laag vuur bakken tot de ghee gaat scheiden, de kruiden zijn dan goed gebakken
  • Voeg nu de kip of garnaal toe, samen met de yoghurt en bak op laag vuur verder door tot de kip of garnaal gaar is
  • Voeg ca. 3 kopjes water toe en spreid de rijst over het gerecht, zonder te mengen.
  • Kook het gerecht op laag vuur en met deksel op de pan gedurende ca. 20 minuten
  • Meng alles goed door elkaar en serveer met gehakte mint of koriander