Bruin mosterdzaad

1,25

Categorie: Tag:

Beschrijving

Mosterdzaad is afkomstig van planten uit de Brassica familie en is klein rond van vorm.

Als mosterdzaad word geplet en vermengd met water komt een scherpe smaak vrij. In Indiase gerechten wordt mosterdzaad vaak eerst kort in olie verhit. Het krijgt dan juist een meer kruidige soms nootachtige smaak. Ook is het onderdeel van verschillende kruidenmengsels.
In de Sri Lankaanse keuken wordt bruin/zwart mosterdzaad veel gebruikt in Mallun, een groentegerecht.

Er zijn verschillende soorten mosterdzaad, namelijk geel, bruin en zwart. Zwart is nauwelijks te vinden in Nederland, omdat het vrijwel alleen handmatig van de plant kan worden gewonnen. Bruin mosterdzaad lijkt er erg veel op, ook qua smaak, zij het iets milder. Het kan daarom goed worden gebruikt in plaats van zwart. Geel en bruin mosterdzaad kan beter niet door elkaar worden vervangen in gerechten.

Extra informatie

Gewicht 50 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.