Raita van komkommer en tomaat
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze raita is een frisse en krokante begeleider van veel Indiase gerechten.
Auteur:
Recept type: bijgerecht
Keuken: India
Personen: 4
Ingredienten
  • 1 liter volle yoghurt, naturel
  • 1 klein kopje melk
  • 1 komkommer
  • 3-4 middelgrote tomaten
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 3-4 el vers korianderblad, gehakt
  • paprikapoeder
  • zout
Instructies
  1. Doe de yoghurt in een kom en maak deze wat dunner met de melk.
  2. Snij de komkommer, met schil, in kleine blokjes. Als het een grote komkommer is, kun je volstaan met een halve komkommer.
  3. Rooster het komijnzaad in een hete pan ZONDER olie tot deze bijna zwart is
  4. Meng dit alles door elkaar met wat zout en zet het weg.
  5. Snij het vruchtvlees van de tomaten in even grote blokjes als de komkommer en hou deze apart tot vlak voor het opdienen.
  6. Dien de raita op in individuele kommetjes en bestrooi met wat paprikapoeder ter garnering. Het mooiste is als je mooie figuurtjes kunt strooien. Plaats er ook een takje koriander bij.
Recipe by Toko Sharma at https://www.tokosharma.nl/2014/01/zelf-een-originele-raita-maken/